konstnar richardFöddes en tidig vårnatt på Karolinska 1961.
Sju år senare fick min mor den kloka tanken att sätta mig i Waldorfskolan och jag gick i Kristoffer skolan 1968-1980.
Förvirrade mig in i den akademiska världens naturvetenskapliga förrum där jag sent om sider insåg vem jag inte var.

Landade till slut i Järna hos antroposoferna där jag praktiserade i Rudolf Steinerseminariets trädgård(våren 96) och sedan gick Brodynamiska odling och trädgårdslinjen 96-99 på Skillebyholm.

Under denna studietid bodde jag på Rudolf Steinerseminariet där jag upptäckte mig själv och den konstnärliga linjens första år (99-00) som befallde mig att gå på upptäckt i färgernas och formernas värld och inte fastna i det föreställande. 

Med denna min mest magiska och lyckligaste tid i mitt liv i ryggsäcken återvände jag till den stora världen i Stockholm, som trädgårdsmästare, konstnär och hel människa.

 Har ställt ut på olika gallerier i Stockholms område från 2003. Bl.a. galleri Bellman(*2) och galleri Magma(*2) på Hornsgatspucheln, Galleraget i Alvik(*2), Galleri Riddaren i gamla stan, Uppland sväsby konsthall, Stockholms Konst salonger i Haga, Färg & Forum i Eskilstuna, Salba Kvarns Café och Vidarkliniken i Järna, Galleri Athello vid Mariatorget och nu senast Galerie Plaisiren vid Hässelby Slott Dec-09.

Richard Firster
C/o Forsblad 
Tavastgatan 37, 3tr
118 24 Stockholm 
08- 668 20 15

 

Richard Firsters Galleri

Dark Attraction   2011